Biografia

charlie rivel the howling clown

Josep Andreu, més conegut com a Charlie Rivel, neix per Sant Jordi del 1896, mentre els seus pares estaven fent una gira al barri d'Hostafrancs, Cubelles. Va créixer amb una família formada en el circ, del 1915 al 1920 els seus pares van encarregar-se del circ Reina Victòria.

Charlie va començar al món del circ actuant per primera vegada amb tres anys.

Al 1924 els germans Charlie, Polo i René Rivel van entrar en una de les seves millors etapes, sent així un èxit per tot Europa i Sud-Amèrica. En un concurs d'imitadors, Charles Chaplin es va presentar en secret, quedant tercer sent guanyat per Rivel el qual es va quedar amb el primer lloc. Aquí es on té lloc una de les anècdotes més importants de Rivel, Chaplin en el moment de donar els premis li va dir: "M'estàs imitant tu a mi, o sóc jo el que t'imita? "

Al estallar la segona guerra mundial Charles es queda atrapat a l'alemanya nazi, i segons algunes fonts de documentació, Rivel va ajudar al sector publicitari del tercer reich tinguent relació amb Adolf Hitler i Joseph Goebbels. Charles desenvolupa aquí al personatge que tots coneixem amb perruca taronja, nas quadrat i vermell i sabates enormes. A l'acabar la guerra, Charles es refugia a Suècia fins que el govern del dictador Franco li dóna passaport i llicències per tornar a Espanya.

El 1973 un any després de la mort de la seva dona, va actuar com a estrella invitada a l'Eurovisión durant el recompte de vots.

El 1982 es casa amb la seva segona dona Margarita Camas Reig. Charlie fa la seva última actuació al circ de "La ciudad de los muchachos" a madrid, i s'acaba tornant trist perquè el van a veure els intel·lectuals i la gent de cultura, i no la gent del poble que és el que ell volia. Mort un any després amb 87 anys a l'hospital San Camilo de San Pedro de Ribas.